Sportegyesületi sakkedzésekre a komolyabb tudásra és eredményekre vágyó, ugyanakkor a versenyszerű sakkozással járó többlet-terhelést is vállaló gyerekeknek érdemes járniuk. A (nagy)csoportos edzések helye a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium (II., Zivatar u. 2-4.) étkezdéje. (A téli időszakban I. emeleti tantermek, a 202 és 208 sz.) Ezeknek az – oktatás jellegű – edzéseknek az időpontja (az iskolai tanév alatt) csütörtökönként 17.00-18.30, a nyári szünetben külön program szerint. A szorgalmasabbak ezen felül – egyéni egyeztetés szerinti helyen és időben – kiscsoportos vagy egyéni oktatáson is részt vehetnek. A versenysakkozóknak ajánlott foglalkozások: legalább heti két edzés, otthoni gyakorlás, valamint minél több egyéni, és – tudásuk növekedésével – egyre több csapatversenyen való részvétel.

Minden játékosunknak – felnőtteknek és ifiknek egyaránt – kiemelten ajánljuk az egyesületi klubnapunkat, amelyet csütörtökönként 17.00-20.00 között tartunk a Szent Angélában.

Mind a tanfolyamokra, mind a sportkörbe év közben is be lehet iratkozni, időarányos tandíj-, ill. tagdíjfizetéssel. (Belépési nyilatkozat a HÜSI SC-be.)