László Laura

László.Laura15
 
Több figura vagyok egyszerre a sakktáblán, melyre az ifjúsági sakk tett fel, s melyhez Hűvösvölgyben találtam haza újra. Legelőször is játékosként, mint régiós és budapesti bajnok, nemzeti korcsoportos, majd nemzetközi felnőtt versenyek dobogósa. A csapatban elért ifjúsági tábladíjakat és versenyélményeket ma is hálával őrzöm, ezek tettek azzá, ami vagyok. Például versenybíróvá a Budapesti és a Magyar Sakkszövetség bajnoki fordulóin, sakk szakkönyvek borítógrafikusává, a Magyar Sakkvilág újságírójává, s legújabban a HÜSI SC ifjúsági sakk csapatvezetőjévé – egyszóval sakkért lelkesedő emberré. Lelkesedésem leginkább a sportszerűségnek, a kreativitásnak és a küzdőszellemnek szól, mely a táblán kívül számomra a filozófiatudományok doktoranduszaként kamatozik.
 

Honfi György

 

Honfi.Gyorgy.15

 

Honfi György (1957) sakkoktató, feladványszerző, sakk szakíró vagyok, Honfi Károly (1930-1996) nemzetközi sakknagymester, mesteredző fia. 2015 decemberében lettem a HÜSI-SC tagja. Az egyetem elvégzése után informatikusként dolgoztam, mellette versenyszerűen sakkoztam, legmagasabb értékszámom 1977-ben 2350 volt. A Bp. Spartacus csapatával kétszer nyertem országos sakkcsapat bajnokságot (1973, 1974).
2006 szeptembere óta egyéni vállalkozóként foglalkozom sakkoktatással. Egyéni foglalkozások keretében kezdőket, haladókat tanítok, a gyerekek mellett felnőtt tanítványaim is vannak. 2000 Élő pontig vállalok tanítványokat. A foglalkozások helye: 1021 Budapest, Tárogató út 40. fszt. 1. Telefon: 06-1-200-8794. Mobil: +36 70 570 1800.
Több sakk-könyv szerzője, társszerzője vagyok, ezek közül a 2 legújabb ekönyv, 4 korábbi könyvem nyomtatásban is megjelent. Két honlapot üzemeltetek, ezek a sakk-magazin.hu és a sakkoktatas.hu.

 

Smaraglay Botond

 

smaraglay.botond.15

 
Gyerekkorom óta sakkozom. Először a Mat/t/ador sakk klubban kezdtem, majd a HÜSI SC alapításától mostanáig itt tanultam/tanulom a játék érdekességeit. Az elmúlt több mint 20 évben rendszeresen vettem részt versenyeken. Ebből is látszik, hogy életem meghatározó időtöltése ez a játék, aminek értékét szívesen osztom meg másokkal is. Ez abból is adódik, hogy hivatásomat tekintve pedagógus vagyok, így immár nyolcadik éve foglalkozom a Móricz Zsigmond Gimnáziumban nagyobb, az Újlaki Általános Iskolában pedig kisebb gyerekekkel, fiatalokkal, mint angol tanár és mint osztályfőnök egyaránt.  Sakkot hatodik éve tanítok az általános iskolában, ahol igyekszem megmutatni ennek a játéknak minden örömét.

 

Valis János

 

Valis2008