Sakktáborok

Tisztelt Érdeklődő!

A járványhelyzet javulásával, a korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan lassan alakulnak a nyári országos ifjúsági és gyermekversenyek időpontjai is – de véglegessé várhatóan csak május végéig válnak. A HÜSI SC is tervez edzéseket és táborokat is a nyáron, de ezek időpontjait célszerű az országos versenyekéhez igazítani, amelyeken majd remélhetően minél több fiatal játékosunk fog indulni.  


Egy tábor azonban már végleges: június 21-25. között szervezünk egy napközis sakktábort az Ökumenikus Iskolában, Hidegkúton.

Vízparti táborunk idén nyáron nem lesz, de igény esetén még meghirdethetünk egy-két tábort a Gyöngyvirág utcában, esetleg az Ökumenikus Iskolában is.

Az őszi szünetben rendezzük meg a XXVII. Talentum – Hotel Magistern Kupa és sakktábort Siófokon, és ekkor lesz Országos Ifjúsági és Gyermek Csapatbajnokság is – reményeink szerint nem ugyanakkor, mert mindkét rendezvényt ajánljuk.

Szintén várható (szóban már megállapodtunk a szállóval) a téli szünetben, dec. 27-30. között a XV. Téli Balaton – Hotel Magistern Sakkverseny is.


Üdvözlettel: Valis János

 

Sajnos az alábbiakból már csak a múlt ismerhető meg:

A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktáborokat szervez gyerekeknek három turnusban egy 8 és két 7 napos, 7, ill. 6 éjszakás turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen vízparti, összkomfortos szállodában. Táborainkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként versenyekre is sor kerül. Ez alapvetően valamennyi turnusban egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid verseny (külön nevezési díj nélkül). Az III. turnusban a rapid helyett a minősítő (FIDE értékszámszerző) Nyárnyitó Sakkversenyre kerül sor, kedvező nevezési díjjal. A Nyárnyitó Open sakkversenyen felnőtt és/vagy nem a táborban lakó sakkozók is indulhatnak. Ők akkor is kaphatnak szállást és étkezést a Hotel Festivalban, ha nem vesznek részt a sakkoktatásban (de össze is lehet kötni a kettőt). A III. turnusban – a szűk kapacitás miatt – a sakktábor tanulói közül csak azok kaphatnak szállást a Fesztivál Üdülőházban, akik részt vesznek a Nyárnyitó Openen.

Időrend:

Sakktábor I. turnus          június 16 – 23.                      (ellátás a vasárnapi vacsorától a vasárnapi ebédig)

Sakktábor II. turnus         június 23 – 29.                      (ellátás a vasárnapi vacsorától a szombati ebédig)

Sakktábor III. turnus        június 29. – július 5.              (ellátás a szombati vacsorától a pénteki ebédig).

(és Nyárnyitó Open)

Részletes tájékoztató – Sakktáborok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

100x210re hajtott

100x210re hajtott

Sakktábor 2012 - Bföldvár - 049

Sakktábor 2014 - Bföldvár - 063

Néhány korábbi szülői vélemény:

Szia János!

A munkahelyemen előzetes szabadság tervezetet kellene leadnom, ehhez szeretném kérni, hogy írd meg egy-két mondatban, hogy mi látszik jelenleg az idei nyári balatoni sakktáborok időpontjainak ügyében. Boti fiamat mindenképpen vinni szeretném legalább egy hétre, de még akár az is lehet hogy kettőre, mert nagyon tetszett neki is, nekem is.

Előre is köszönöm!
Üdv: Fehér Tamás

Kedves Janos,

David fiam neveben szeretnem megkoszonni mindenkinek aki szervezte es segitett lebonyolitani a balatonfoldvar-i sakktabort es versenyt.

David nagyon jol erezte magat es annak ellenere hogy keveset beszel magyarul  lehetosegei szerint jovore is el szeretne jonni egy balatoni sakk taborba es versenyre.

Megegyszer koszonjuk a sok segitseget es ha van ra mod akkor szeretnenk a jovobeni sakk taborozasi lehetosegekrol tovabbi informaciot kerni, amikor aktualissa valnak.

Tisztelettel

Remenyik Tamas

Irorszag

Tisztelt Valis Ur!

Nagyon szep emlekeink vannak es sokat gondolunk az ott eltoltott napokra. Nagyon erdemes volt atrepulni 4 nyaron at az oceant, hogy elvezhessuk
a Husi sakktaborat. Koszonjuk, hogy ott lehettunk. Hianyzik.Kituno sakkoktatas,kituno oktatok, kituno programm, egybekotven a sakkoktatast a  pihenessel. Igazan nagyszeru szervezes.Szeretettel emlekszunk vissza az ott eltoltott napokra.

Minden egyes oktatonak, Valis urnak es kedves csaladjanak udvozletunket kuldjuk

Barta Aranka, valamint unokai Misu es Anti

Kedves János,

Ezúton köszönjük a tábort, Zoltán most is jól érezte magát. Reméljük lesz jövőre is és mi is tudunk menni.

Üdvözlettel

dr. Boér Gábor

Kedves János!

Köszönöm még egyszer a sakk táborban való részvétel lehetőségét, Zsombi nagyon jól érezte magát, és most először mondta hosszú idő óta, hogy úgy érezte, sokat fejlődött. Azóta minden nap előveszi a könyvét és az interneten is játszik pár meccset.

Sármány Viki

Kedves Valis János!

Köszönjük a nagyszerű tábort! Nagyon jól éreztük magunkat mi felnőttek is és a gyerekek is, akik utolsó este sírva búcsúztak. 🙂 A szálloda nagyszerű, a tanárok viccesek, kedvesek és türelmesek voltak (még az én fegyelmezetlen kisfiammal is.) Nagyon köszönöm! Eszter rettenetesen boldog, hogy teljesen kezdő létére érmet nyert. Kristóf pedig bújja a sakk-könyvet amit kapott, nehogy a nővére legyőzze. :)))

Üdvözlettel

Orosz Adél (Budapest)

A sakkozással a gyermekeimnek igazából az élmények olyan együttesét szeretném adni, amiben a sakktudás fejlesztésén és a versenyzésen túl legalább olyan súllyal ott van a közös családi program, más emberek megismerése, a kapcsolódó utazások. […] Ezért jelentkeztünk 2010-ben immár hetedik alkalommal is az egész családdal a sakktáborba!

Érsek Zsolt (Göd)

Amíg gyermekünk fejleszti sakktudását és versenyez, addig a vele együtt nyaraló családtagok élvezik a szálloda nyújtotta pihenési lehetőségeket (szabadidős sportok, közvetlen kijárás a Balaton partjára). Természetesen a pihenőidő alatt a gyermek a családjával együtt kikapcsolódhat vagy részt vehet kreatív foglalkozásokon, sportversenyeken.

Nagy Gabriella (Veresegyház)

A gyerekek élvezik a sakkórákat, az oktatók nem csak a sakk mesterei, de gyerekszerető, jó pedagógusok is. A sakkoktatás és a tartalmas szabadidős programok ideális váltakozásának köszönhetően a gyerekek intenzíven tanulnak, mégsem fáradnak el.

Verseghi Nagy Miklós (Szentendre)

Szeretném megköszönni a profi szervezést és a színvonalas, jól kidolgozott edzésprogramokat! […] Köszönjük szépen ezt a nagyszerű tábort!!!!!!!

Marosi Tímea (Kecskemét)

A sakktáborok azért tetszenek, mert jó időbeosztással, a “munka” és pihenés jó arányban történő váltogatásával, a saját oktatóikhoz képest, akár más szemléletű oktatásban való részvétellel fejlődhetnek, kicsit szabadabban, a szünidőhöz idomuló stílusban. […] új ismeretségeket köthetnek akár az ország, akár a világ más tájairól ideérkező gyerekekkel,. Számomra az sem lényegtelen, hogy jó helyszínen, kedvező költségek mellett tölthetjük el az időnket.

Vályi Péter (Szeged)

Ezúton ismét köszönöm a jól szervezett és – az egész család számára – kellemesen telt elmúlt hetet. A szóban megbeszélteknek megfelelően ezúton is kérem, hogy légy szíves küldd el nekem az első turnus A és C csoportjainak heti programbeosztását. A fiaim nyári naplót írnak, és be szeretnék ragasztani a füzetükbe a sakktábor programját. Előre is köszönöm.

Bencsik István (Budapest)