A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktáborokat szervez gyerekeknek három turnusban két 8 és egy 7 napos, 7, ill. 6 éjszakás turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen vízparti, összkomfortos szállodában. Táborainkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként versenyekre is sor kerül. Ez alapvetően valamennyi turnusban egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid verseny (külön nevezési díj nélkül). Az II. turnusban a rapid helyett a minősítő (FIDE értékszámszerző) Nyárnyitó Sakkversenyre kerül sor, kedvező nevezési díjjal. A Nyárnyitó Open sakkversenyen felnőtt és/vagy nem a táborban lakó sakkozók is indulhatnak. Ők akkor is kaphatnak szállást és étkezést a Hotel Festivalban, ha nem vesznek részt a sakkoktatásban (de össze is lehet kötni a kettőt). A II. turnusban – a szűk kapacitás miatt – a sakktábor tanulói közül csak azok kaphatnak szállást a Fesztivál Üdülőházban, akik részt vesznek a Nyárnyitó Openen.

Időrend:

Sakktábor I. turnus                                   június 17 – 24.             (ellátás a vasárnapi vacsorától a vasárnapi ebédig)

Nyárnyitó Open (sakktábor II. turnus)    június 24 – 30.              (ellátás a vasárnapi vacsorától a szombati ebédig)

Sakktábor III. turnus:                              június 30. – július 7.     (ellátás a szombati vacsorától a szombati ebédig).

Részletes tájékoztató.Sakktáborok
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

100x210re hajtott

 

100x210re hajtott

Sakktábor 2012 - Bföldvár - 049

 Sakktábor 2014 - Bföldvár - 063

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány korábbi szülői vélemény:

Tisztelt Valis Ur!

Nagyon szep emlekeink vannak es sokat gondolunk az ott eltoltott napokra. Nagyon erdemes volt atrepulni 4 nyaron at az oceant, hogy elvezhessuk
a Husi sakktaborat. Koszonjuk, hogy ott lehettunk. Hianyzik.Kituno sakkoktatas,kituno oktatok, kituno programm, egybekotven a sakkoktatast a  pihenessel. Igazan nagyszeru szervezes.Szeretettel emlekszunk vissza az ott eltoltott napokra.

Minden egyes oktatonak, Valis urnak es kedves csaladjanak udvozletunket kuldjuk

Barta Aranka, valamint unokai Misu es Anti

 

Kedves János,

Ezúton köszönjük a tábort, Zoltán most is jól érezte magát. Reméljük lesz jövőre is és mi is tudunk menni.

Üdvözlettel

dr. Boér Gábor

Kedves János!

Köszönöm még egyszer a sakk táborban való részvétel lehetőségét, Zsombi nagyon jól érezte magát, és most először mondta hosszú idő óta, hogy úgy érezte, sokat fejlődött. Azóta minden nap előveszi a könyvét és az interneten is játszik pár meccset.

Sármány Viki 

Kedves Valis János!

Köszönjük a nagyszerű tábort! Nagyon jól éreztük magunkat mi felnőttek is és a gyerekek is, akik utolsó este sírva búcsúztak. 🙂 A szálloda nagyszerű, a tanárok viccesek, kedvesek és türelmesek voltak (még az én fegyelmezetlen kisfiammal is.) Nagyon köszönöm! Eszter rettenetesen boldog, hogy teljesen kezdő létére érmet nyert. Kristóf pedig bújja a sakk-könyvet amit kapott, nehogy a nővére legyőzze. :)))

Üdvözlettel

Orosz Adél (Budapest)

A sakkozással a gyermekeimnek igazából az élmények olyan együttesét szeretném adni, amiben a sakktudás fejlesztésén és a versenyzésen túl legalább olyan súllyal ott van a közös családi program, más emberek megismerése, a kapcsolódó utazások. […] Ezért jelentkeztünk 2010-ben immár hetedik alkalommal is az egész családdal a sakktáborba!

Érsek Zsolt (Göd)

Amíg gyermekünk fejleszti sakktudását és versenyez, addig a vele együtt nyaraló családtagok élvezik a szálloda nyújtotta pihenési lehetőségeket (szabadidős sportok, közvetlen kijárás a Balaton partjára). Természetesen a pihenőidő alatt a gyermek a családjával együtt kikapcsolódhat vagy részt vehet kreatív foglalkozásokon, sportversenyeken.

Nagy Gabriella (Veresegyház)

A gyerekek élvezik a sakkórákat, az oktatók nem csak a sakk mesterei, de gyerekszerető, jó pedagógusok is. A sakkoktatás és a tartalmas szabadidős programok ideális váltakozásának köszönhetően a gyerekek intenzíven tanulnak, mégsem fáradnak el.

Verseghi Nagy Miklós (Szentendre)

Szeretném megköszönni a profi szervezést és a színvonalas, jól kidolgozott edzésprogramokat! […] Köszönjük szépen ezt a nagyszerű tábort!!!!!!!

Marosi Tímea (Kecskemét)

A sakktáborok azért tetszenek, mert jó időbeosztással, a “munka” és pihenés jó arányban történő váltogatásával, a saját oktatóikhoz képest, akár más szemléletű oktatásban való részvétellel fejlődhetnek, kicsit szabadabban, a szünidőhöz idomuló stílusban. […] új ismeretségeket köthetnek akár az ország, akár a világ más tájairól ideérkező gyerekekkel,. Számomra az sem lényegtelen, hogy jó helyszínen, kedvező költségek mellett tölthetjük el az időnket.

Vályi Péter (Szeged)

Ezúton ismét köszönöm a jól szervezett és – az egész család számára – kellemesen telt elmúlt hetet. A szóban megbeszélteknek megfelelően ezúton is kérem, hogy légy szíves küldd el nekem az első turnus A és C csoportjainak heti programbeosztását. A fiaim nyári naplót írnak, és be szeretnék ragasztani a füzetükbe a sakktábor programját. Előre is köszönöm.

Bencsik István (Budapest)