A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktáborokat szervez gyerekeknek egy 6 napos, 5 éjszakás és egy 9 napos, 8 éjszakás turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen ví­zparti, összkomfortos szállodában. Táborunkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kí­sérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kí­vánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid versenyre is sor kerül (külön nevezési dí­j nélkül), de az augusztusi turnusban választható az ugyanott megrendezésre kerülő XXIII. Talentum Kupa bármelyik csoportja is, kedvező nevezési dí­jjal. (Ezt a két rendezvényt össze is lehet kötni.)

 

Időrend:

Sakktábor Siófok / “A” turnus: július 2-7. (ellátás a vasárnapi vacsorától a pénteki ebédig)

Sakktábor Siófok / “B” turnus: augusztus 21-29. (ellátás a hétfői vacsorától a keddi ebédig)

(Korában már  meghirdettünk egy turnust, amely Balatonföldváron lesz, június 19-25. között.)

 

A részletes kiírás itt olvasható.

 

ezüstpart2ezüstpart1

ezüstpart5

 

ezüstpart6ezüstpart9ezüstpart7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vízparti sakktábor Balatonföldváron 2017-ben

A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktábort szervez gyerekeknek egy 7 napos, 6 éjszakás turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen vízparti, összkomfortos szállodában. Táborunkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás aránymellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid versenyre is sor kerül (külön nevezési díj nélkül), de választható az ugyanott megrendezésre kerülő minősítő (FIDE értékszámszerző) Nyárnyitó Sakkverseny is, kedvező nevezési díjjal. A két rendezvényt össze is lehet kötni.

A sakktábor (és a Nyárnyitó Open) időpontja:     június 19 – 25.      (ellátás a hétfői vacsorától a vasárnapi ebédig)

Táboraink fő jellemzője (a gyönyörű környezet mellett) az intenzív, precízen megtervezett sakkoktatás. A naponta átlagosan 4-6 órányi elméleti és gyakorlati sakkfoglalkozások közé “pihentetésül” sportórákat iktatunk, ilyenkor a gyerekek – felügyelet mellett – játszhatnak, fürödhetnek, sportolhatnak. A gyerekeket kor és tudásszint szerint 7-10 fős csoportokba osztjuk. A jelentkezések lezárása után órára lebontva megtervezzük a tábor edzésrendjét, vagyis azt, hogy egy-egy adott időpontban melyik gyerek melyik teremben, melyik edzővel, milyen témával fog foglalkozni, turnusonként rendre új tananyaggal. (Tervezünk még egy vagy két turnust a nyár folyamán, Siófokon vagy máshol a Balaton déli partján.)

A tábor helye: Fesztivál Üdülőház***, Balatonföldvár, Rákóczi u. 32-40. A szálloda közvetlenül a Balaton partján fekszik, kertjében sportpályák (tenisz-, kézilabda-, foci-, tollaslabda- stb.), gyerekjátszótér, pingpongasztalok találhatók. A szállodának saját – külön térítés nélkül használható – parkolója van, valamennyi – 2,3 vagy 4 ágyas – szobája balatoni panorámás, erkélyes, fürdőszobás, képcsöves televízióval és hűtőszekrénnyel felszerelt. A hallban ingyenes a wifi internet-elérési lehetőség. Bővebben lásd a www.hotelfestival.hu honlapon.

A részvételi költség az igényelt elhelyezés függvénye, akár 45.600.- Ft is lehet oktatással és teljes ellátással, a kedvezményekkel 43.500.- Ft, napközis rendszerben, ebéddel 19.800.- Ft.

Kedvezmények:  A) 6 fő egyidejű közös jelentkezése esetén a szállásdíj 5 %-a, B) az előleg 2017. április 30-ig történő befizetése esetén a szállásdíj 5 %-a.  C) A Nyárnyitó Sakkversenyen is indulók 3.600.- Ft kedvezményt kapnak az oktatás díjából.

Tételes árak: Szállás 3 vagy 4 ágyas, hagyományos szobában 3500.- Ft/fő, 2 ágyas hagyományos szobában 4000.- Ft/fő/éj, 3 vagy 4 ágyas komfortos szobában 4500.- Ft/fő/éj, 2 ágyas, komfortos szobában 5000.- Ft/fő/éj.  IFA (18 év felettieknek) 420.- Ft/éj. Étkezés (felnőtt / gyerek adagok): reggeli 750.- Ft / 500.- Ft, ebéd 1200.- Ft / 800.- Ft, vacsora 1050.- Ft / 700.- Ft/adag. Oktatás bentlakóknak: 12.600.- Ft/turnus, napköziseknek 15.000.- Ft/turnus. Bármilyen összetételű ellátás kérhető, naponta legalább egy étkezéssel. A szállásköltséget a teljes időszakra kell fizetni, az étkezést az előzetes megrendelés szerint. A teljes részvételi költség az egyes elemek összeadásával számolható ki.

Edzők, oktatók: az ifjúsági korú versenyzők edzésében és/vagy az iskolai sakkoktatásban nagy rutinra szert tett, magas minősítésű sakkedzők, ill. tanárok. A szabadidő hasznos eltöltésében is gyerekszerető pedagógusok segítenek. Táborvezető: Valis János mesterjelölt, a Magyar Sakkszövetség korábbi ifjúsági szakfelügyelője, a budapesti Áldás Utcai Általános Iskola volt sakktanára (jelenleg nyugdíjas), a HÜSI SC elnöke.

Ajánlott felszerelés: bármilyen füzet + íróeszköz, fürdőruha, sportöltözék, pingpongütő és -labda, szúnyogriasztó, valamint a TB-kártya másolata.

Jelentkezni, tájékoztatást kérni lehet: levélben: HÜSI SC, Valis János, 1028 Budapest, Gyöngyvirág u. 13.,  E-mail: husi.sc@gmail.com,  tel/fax:      (+36 – 1) 397-1719, 398-7220, tel.: +36-20-934-3066, személyesen: a HÜSI SC edzésein a Szent Angéla Iskolában (Budapest, II., Zivatar u. 2.), az étkezdében, péntekenként 17.30-18.30 között

Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2017. május 31. – (utána a szabad férőhelyek függvényében). Minden jelentkezést visszaigazolunk.

A jelentkezésekben kérjük megadni: a kért ellátást (pontosan meghatározva), az esetleges utaztatási igényt, a gyerek pontos születési idejét, versenysakkozóknál az értékszámot, amatőröknél a sakkozói múltat. (A megfelelő csoportbeosztást csak ennek alapján tudjuk elvégezni.)

Fizetési feltételek: 30 % előleg a jelentkezés visszaigazolásakor, a maradék a tábor indulásakor. A helyszíni fizetést SZÉP kártyával is lehet teljesíteni. Az előleget személyesen, átutalással, illetve a visszaigazoláskor megküldött csekken lehet befizetni. (Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül ne fizessenek előleget, mert a befizetés nem pótolhatja, hanem csak kiegészíti a jelentkezést!) A befizetésekről számlát adunk. A korlátozott számú férőhely miatt a jelentkezéseket a befizetések (az előlegek számlánkra érkezésének) sorrendjében tekintjük véglegesnek, továbbá amennyiben az előleg befizetése nem történik meg május 31-ig, 2000.- Ft/fő pótdíjat számítunk fel.A május 31. utáni jelentkezőket megpróbáljuk elhelyezni, de azt garantálni már csak a szálloda szabad kapacitásának függvényében, nagymértékben csökkent eséllyel tudjuk, még az emelt áron is.  Visszalépés esetén az előlegből csak az étkezési költségekre vonatkozó részt tudjuk visszafizetni, amennyiben a lemondás legkésőbb az érintett turnus megkezdése előtt 2 nappal történik.

Gyülekezés, a gyerekek átvétele, ill. átadása, utaztatás:Jelentkezés a tábor helyszínén, jún. 19-én 15.15-18.00 között. Tábornyitó a vacsora után, 19.30-kor. A tábori szakmai program a záró napon 13.30-kor kezdődő eredményhirdetéssel ér véget. Budapest és Balatonföldvár között az oda-vissza utaztatáshoz igény esetén kíséretet biztosítunk.

Budapest, 2017. március 29.

Kedves Érdeklődő!

Miért érdemes éppen a HÜSI SC vízparti sakktáborát választani? Szeretnék kiemelni két olyan szempontot, amellyel táborunk kitűnik a többi hasonló magyarországi rendezvény közül:

1) Az elhelyezés igényessége (közvetlen Balaton-parti, három csillagos szálloda fürdőszobás, hűtős, tévés szobáiban), kivételesen kedvező ár-érték aránnyal. (További részletek a lenti részletes tájékoztatónkban, ill. a www.hotelfestival.hu oldalon.) Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), de igen kedvező feltételekkel ugyanott el tudjuk helyezni a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagokat is. Sok szeretettel várunk mindenkit, aki sakkozni, illetve sakkot tanulni, és egyben kellemes körülmények között nyaralni szeretne – időben jelentkezve akár 2550.- Ft/fő/éj szállásdíjjal!

2) Nálunk 4-6 órányi – a nap során arányosan elosztott, sok mozgással, játékkal tagolt – intenzív sakkfoglalkozáson vesznek részt a gyerekek. A több évtizedes tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek (még a hobbi-sakkozók is) nem csak hogy elbírnak ennyi munkát, hanem – így elosztva a terhelést – kifejezetten igénylik is azt. (Az esti, fakultatív sakkprogramokra a résztvevők túlnyomó többsége szokott jelentkezni.)

Tisztelettel:

Valis János

Néhány korábbi szülői vélemény:

Kedves Valis János!

Köszönjük a nagyszerű tábort! Nagyon jól éreztük magunkat mi felnőttek is és a gyerekek is, akik utolsó este sírva búcsúztak. 🙂 A szálloda nagyszerű, a tanárok viccesek, kedvesek és türelmesek voltak (még az én fegyelmezetlen kisfiammal is.) Nagyon köszönöm! Eszter rettenetesen boldog, hogy teljesen kezdő létére érmet nyert. Kristóf pedig bújja a sakk-könyvet amit kapott, nehogy a nővére legyőzze. :)))

Üdvözlettel
Orosz Adél (Budapest)

A sakkozással a gyermekeimnek igazából az élmények olyan együttesét szeretném adni, amiben a sakktudás fejlesztésén és a versenyzésen túl legalább olyan súllyal ott van a közös családi program, más emberek megismerése, a kapcsolódó utazások. […] Ezért jelentkeztünk 2010-ben immár hetedik alkalommal is az egész családdal a sakktáborba!

Érsek Zsolt (Göd)

Amíg gyermekünk fejleszti sakktudását és versenyez, addig a vele együtt nyaraló családtagok élvezik a szálloda nyújtotta pihenési lehetőségeket (szabadidős sportok, közvetlen kijárás a Balaton partjára). Természetesen a pihenőidő alatt a gyermek a családjával együtt kikapcsolódhat vagy részt vehet kreatív foglalkozásokon, sportversenyeken.

Nagy Gabriella (Veresegyház)

A gyerekek élvezik a sakkórákat, az oktatók nem csak a sakk mesterei, de gyerekszerető, jó pedagógusok is. A sakkoktatás és a tartalmas szabadidős programok ideális váltakozásának köszönhetően a gyerekek intenzíven tanulnak, mégsem fáradnak el.

Verseghi Nagy Miklós (Szentendre)

Szeretném megköszönni a profi szervezést és a színvonalas, jól kidolgozott edzésprogramokat! […] Köszönjük szépen ezt a nagyszerű tábort!!!!!!!

Marosi Tímea (Kecskemét)

A sakktáborok azért tetszenek, mert jó időbeosztással, a “munka” és pihenés jó arányban történő váltogatásával, a saját oktatóikhoz képest, akár más szemléletű oktatásban való részvétellel fejlődhetnek, kicsit szabadabban, a szünidőhöz idomuló stílusban. […] új ismeretségeket köthetnek akár az ország, akár a világ más tájairól ideérkező gyerekekkel,. Számomra az sem lényegtelen, hogy jó helyszínen, kedvező költségek mellett tölthetjük el az időnket.

dr. Vályi Péter (Szeged)

Ezúton ismét köszönöm a jól szervezett és – az egész család számára – kellemesen telt elmúlt hetet. A szóban megbeszélteknek megfelelően ezúton is kérem, hogy légy szíves küldd el nekem az első turnus A és C csoportjainak heti programbeosztását. A fiaim nyári naplót írnak, és be szeretnék ragasztani a füzetükbe a sakktábor programját. Előre is köszönöm.

Bencsik István (Budapest)